TOTHOM CONTA Documents

PLA DE TREBALL

Documentsdetreball-4musicsbn_mitja


Al programa Una mà de contes ens encanta treballar en equip. Així aprens moltes coses noves i fas bons amics. Cascun posa alguna cosa sobre el que sap o li interessa especialment. Al final sempre surten coses noves i divertides. A nosaltres ens encanta contar històries i per tractar el tema de l’assetjament al nostre públic, qui millor que els mestres i les mestres que cada dia conviuen a milers de nens a les escoles? Aquí us deixem alguns dels documents que hem fet servir per treballar plegats en aquet projecte. Esperem que us sigui d’utilitat i si mes no, d’inspiració.


Cerclesref-original

CERCLE DE L'ASSETJAMENT ESCOLAR

ADAPTAT DE DAN OLWEUS, 2001


Olweus-ficcio

ADAPTAT A PERSONATGES DE FICCIÓ

DESENVOLUPAMENT A L'ARXIU GUIÓ DE CADA ENTRADA DE CONTE


 

A cada conte, els personatges adopten diferents rols buscant un paral·lelisme amb la proposta de Dan Olweus i el seu Cercle de l'Assetjament Escolar. Protagonistes víctimes i alhora assetjadors; grups que rebutgen per després acollir; mediadors que es revelen ... I la figura de l'artista actuant a l’hora com a mediador per convidar l'espectador a distanciar-se i analitzar la situació.


Monstre-abuela_gran


Monstres i bruixes que fan de mediadors


Rei-jaguar2_gran


Reis i reietons fent d'assetjadors


Orquesta-lladres_gran


Bandes i colles que necessiten un interlocutor


 

El conte d’En Fullaraca, un monstre molt tendre comença amb aquestes paraules: Què és aquest desordre? A qui se li acut barrejar papers, suc de taronja i entrepà? Deu ser la taula d’un artista. Els artistes acostumen a parar molta atenció a allò que passa arreu del món. Perquè aquest món, a vegades, també sembla molt desendreçat... I, realment, la taula de l'artista és com un laboratori d'idees i emocions on podem posar en escena tot allò que ens interessa o ens preocupa.


Taulaartista


La taula de l'artista és com un laboratori d'idees i emocions.