Microhistòries que ens conviden a llegir (2)

En Patufet


Hi havia una vegada una família que tenia un fill molt menut, tan menudet com un cigró. Tan petitó que li deien Patufet. Un dia, mentre la seva mare estava fent el dinar, va veure que no tenia safrà. En Patufet de seguida s’oferí per anar a la botiga. La mare no el deixava mai sortir sol de casa, perquè li feia por que la gent no el veiés i el trepitgés. Però en Patufet va insistir. Li va dir a la mare que hi aniria cantant; així la gent, encara que no el veiés, el sentiria, i ningú no el trepitjaria.


Patufet


El gat que sempre anava sol


El gat que sempre anava sol és una adaptació d’un conte de Rudyard Kipling i que podria incloure’s perfectament en una antologia de faules del propi Isop o Lafontaine. En una societat primitiva un home i una dona comencen a crear una llar. Un espai càlid i agradable que entre tots dos es van encarregar de construir. Mica en mica, i gràcies a un encanteri que amb un objecte màgic va crear la dona, aquella cova anava creixent.


Gatsol


Per molts anys


Aquest llibre és un recull de poemes de Miquel Martí i Pol, dividit en dues parts D'una banda, Per molts anys! presenta un poema per a cada un dels mesos de l'any, tot aportant un munt d'informacions sobre les festes pròpies de cada mes De l'altra, Bon profit! és un conjunt de poemes al voltant de diferents plats, dolços o salats, que acostumen a ser del gust dels infants


Permoltsanys


En Roc sense cap


En Roc era un noi molt i molt despistat. Tothom li deia que un dia perdria el cap. I així va ser: un dia es va llevar i no va trobar enlloc el cap! Oi que sembla un disbarat? Doncs en Roc, tot dissimulant, va aconseguir arribar a l’escola sense que ningú s’adonés que no tenia cap.


Rocsensecap


El rei Jan i el drac


El Jan, el Biel i el Marc construïen una cabana, un Castell inexpugnable per al rei Jan i els seus soldats. Un dia per lluitar contra dracs i bèsties… i després fer front a les criatures de la nit.


Reijanidrac


Endevinalles


Cadascun dels apartats d’aquesta recopilació inclou deu endevinalles agrupades segons la categoria a què pertanyen: animals, vegetals, joguines, etc. I al final, per si les coses es compliquen, un solucionari. Un dels aspectes remarcables és el treball de disseny gràfic.


Endevinalles


Fum, Fum, Fum


La Dana té un somni: fugir de la ciutat grisa i plujosa, i anar a una illa plena d’animals on cada dia sigui estiu. Quan desitges molt una cosa, de vegades es compleix. La Dana ho ha aconseguit. Viu les aventures de la petita Dana, el seu inseparable gos Micu i la meravellosa Dromi a l’Illa del Far. I potser, algun dia, tu també faràs realitat els teus somnis!


Fumfumfum


L'aventura de Kiko


El dia que la mare va encarregar a Kiko que tinguera cura del germà menut, es va sentir el pollet més orgullós del món. El que no sabia és que seria el començament d’una aventura molt perillosa. Una història amb final feliç que ens ajuda a entendre el sentit de la responsabilitat i el valor de l’enginy.


Aventurakiko


Anem de festa


Poemes enginyosos i divertits per a cada festa, per a cada moment important de l’any. Poemes per llegir a casa i a l’escola, per compartir amb la família i amb els amics i companys.


Anemdefesta


Què m'està passant?


Què m’està passant? és la pregunta que ens fem quan sentim quelcom per primera vegada o no sabem reconèixer allò que sentim. Aquest llibre ens parla d’emocions quotidianes com la ràbia, la vergonya o la por, des del punt de vista de qui les està sentint i hi reflexiona. Els sentiments prenen forma amb les cançons de Marc Parrot (el llibre inclou el CD) i les il·lustracions d’Eva Armisén reunides per descriure situacions que els nens i els pares identificaran ràpidament, i donaran peu a converses sobre les pròpies experiències.


Que_mesta_passant