Microhistòries que ens conviden a llegir

La gran fàbrica de les paraules


"Existeix un país on la gent gairebé no parla, és el país de la Gran Fàbrica de les Paraules”, així comença aquest àlbum que compta amb un tàndem de luxe: Valeria Docampo amb les seves meravelloses il·lustracions i Agnès de Lestrade amb un text que ens transporta amb la màgia de la seva prosa poètica a un país on la gent ha de comprar, a preus prohibitius, mastegar i empassar-se cadascuna de les paraules que vol pronunciar.


Lagranfa_brica


Somiatruites


La cançó d'Albert Pla «Somiatruites» (del disc Anem al llit), tema central de l'espectacle que té el mateix nom, és una invitació a passejar per una escola molt especial, on els nens i les nenes fan volar la imaginació i comparteixen amb nosaltres les seves fantasies, desitjos i pors. L'il·lustrador argentí Liniers, conegut per les seves tires còmiques, revesteix el món oníric d'Albert Pla amb una atmosfera càlida i acollidora.


Somiatruites


De què rieu?


En Berenguer i l'Agapita són germans i el Wenceslau és el seu amic extraterrestre, bé, un robot extraterrestre. En realitat el Wenceslau és a la terra per fer un munt de preguntes ja que la seva feina es preparar informes sobre els humans. Però aquesta vegada li han posat difícil: ha d'averiguar per què riuen els humans.


Deque_riuen


El llibre de les faules


En un petita introducció, Jané comenta que ha seleccionat bàsicament faules amb protagonista animal, que són de fet les més nombroses i conegudes, i que ha seleccionat aquelles faules que més enllà del fet moralitzant, tenen més interès narratiu. L’origen és de la tradició europea però també d’altres cultures: Isop, Fedre, Ramon Llull, La Fontaine, etc.


Llibrefaules


Com reconèixer un monstre


Si ens trobem davant d’una cosa que pugui semblar un monstre, el millor és assegurar-se de que veritablement ho sigui. Si les seves potes son grans i peludes. Si té tantes potes que fan un bosc. Si la seva cua s’allarga molts i molts metres... Si té unes escates tan dures com a esglaons. Si de les seves orelles surten uns péls llarguíssims. Si a sota de les celles té uns ulls grocs. Si el seu nas és com una albergínia gegant. Llavors segur que som davant d’un monstre.


Comrecone_ixermonstre


La Nana Brunilda menja malsons


Realment es troben a faltar els contes de sempre, els que de grans encara recordem com una rondalla entranyable que ens explicaven abans d’anar a dormir. I segur que aquest el recordaríem especialment, perquè la Nana Bunilda s’endú els malsons de petits i grans, els fica en una olla gegant i els converteix en xocolata; de la xocolata, en fa pastissos per a tothom.


Nanabrunilda


Banyeta


Un diablote inquiet, cansat de passar calor, s'enrosca la cua com un ressort, dóna un salt i ... Ziuuu!. Recorre el desert, la selva i altres paratges llunyans en una divertida aventura on els lectors reconeixeran els colors bàsics a través de sensacions. Les acolorides il·lustracions d'Elena Val recreen la travessia de Diablote amb un enorme sentit de l'humor.


Banyeta


Els amics de l'Art


Històries de diversos nens del món que s'inventen un art per necessitat


Amicsart


L'ogre i l'àvia Lola


La pau és respectar-nos els uns als altres i procurar perquè ningú pateixi. O sigui, que la pau no és més que fer les coses pensant i tenint seny, com l’àvia Lola. Ella es va adonar que l’Ogre patia, que tenia un problema i el va ajudar.


Ogreia_via


En Faiquè


En Faiquè és un carter especial en un món especial. Porta una sabata, dos parells d'ulleres, tres rellotges de butxaca i quatre sacs de pell on du cinc feixos de postals, sis lligalls de cartes, set telegrames i vuit paquets urgents.Un àlbum molt especial en el qual els nombres i la irrealitat són molt quotidians.


Faique_