El plaer de llegir

Max


L’autora i l’il·lustrador d’aquest llibre van iniciar una sèrie protagonitzada pels germans Max i Lili l’any 1992. Gairebé cent títols de la col·lecció donen per tractar molts temes i plantejar-se moltes preguntes. La lectura és el tema de A en Max no li agrada llegir. Si en voleu saber més coses, podeu consultar l’opinió d’un lector infantil en l’excel·lent espai creat per l’Escola Doctor Arruga de Begur.


Endogielsllibres


En Dog és un gos que té passió pels llibres i li encanten els contes, tant que obre la seva pròpia llibreria, on pot recomanar els llibres que més li agraden… A Youtube Podeu veure i escoltar el conte en la seva versió original en anglès.


O_squeestimava


L’ós que estimava els llibres… i els llibres que estimen als óssos. No us perdeu l’Osoteca impulsada pel Colegio Tremañes de Gijón, que aplega recursos literaris i digitals sobre óssos per a animar a la lectura.


Lleo


Un lleó potser l’animal ideal per a una biblioteca? Una història molt adequada per transmetre les raons per seguir (o no) les normes que haurien de tenir-se en compte en aquests espais destinats al plaer de llegir. La Biblioteca de l’Escola Mare de Déu del Remei ha creat una proposta de treball a partir d’aquest llibre.


Magrada


Com m’agrada llegir, amb les seves impactants i coloristes il·lustracions, és un dels llibres preferits en les activitats de foment de la lectura amb infants, en mostrar es pot llegir i gaudir de la lectura en els llocs més diversos. A la pàgina web de l’autor podeu trobar activitats com Create Your Book i fins i tot us podeu descarregar un pdf d’especial interès per a mestres: Todd Parr. Teacher’s Guide.


Llibreclara


La recerca d'un objecte molt valuós que hem perdut és un tema que figura en molts contes. Quan l'objecte perdut és un llibre, és un bon motiu per a la reflexió sobre la importància de la lectura. On és el llibre de la Clara? és un dels molts llibres recollits en la interessant exposició bibliogràfica "Libros en los libros" realitzada per les biblioteques de San Sebastián de los Reyes.


Eslibro


Cal explicar el valor del llibre imprès als nadius digitals… ¡Es un libro! pot ajudar a fer-ho, en tenir com a tema el contrast entre el potencial del llibre tradicional i les opcions de les noves tecnologies.