Contes d'art

Mateoprado


Un recorregut per un museu es pot transformar en una aventura en què siguin també protagonistes les obres exposades i els seus personatges. El nostre amic Mateo també ha anat de passeig pel Museo Thyssen


Circfantastic


“Aquest conte no l’ha pas escrit el pintor Picasso, però els personatges i tot allò que expliquem aquí ho ha inventat ell en els seus quadres i dibuixos” podem llegir a la primera pàgina d’aquest llibre de la col·lecció Art per als nens de l’editorial Edhasa, en què també hi trobem un conte d’Ori basat en obres de Miró: El diari del sol vermell


Colasvelazquez


En aquest llibre, que conté també propostes d’activitats, el mateix Velázquez reviu per acompanyar Colàs pel Prado i fer-li descobrir la seva obra com a pintor.


Alfabetodelaunay


Oh, Susana, no llores más por mí…” “Un Elefante se balanceaba…” “Un, dos, tres, al escondite Inglés…” Les lletres i els colors de l'artista Sonia Delaunay dansen conjuntament amb les cançons populars que acompanyen l’alfabet il·lustrat. Un llibre que ja ha estat objecte de diversos tallers.


Quadrem_sbonic


Una recreació del món artístic de Joan Miró, per mitjà d’un viatge imaginari que el pintor fa per capturar cinc taques de pintura salvatges que li han fugit de l’estudi. La idea de fer un conte per a parlar de Joan Miró ha estat el motor de molts projectes escolars.


Pezazul


D’un museu desapareixen els animals dels quadres de Chagall. On són? Com fer que tornin? Qui els trobarà? Els quadres que inspiren la història figuren al final del llibre. En el web dels Museus Nacionals francesos, podeu trobar aquest llibre en companyia d'altres recomanacions de lectures il·lustrades amb l'art com a tema.