EL CONTE "LA MIGDIADA DEL PARE", EN EL MNAC

Un dels quadres que es mostren a l'exposició Realisme(s). L'empremta de Courbet és La migdiada, oli sobre tela que Ramon Martí Alsina va pintar cap al 1884.

Seguint aquesta pista, a l'Espai EducArt del Museu Nacional d'Art de Catalunya ocupa un lloc preferent el video d'Una mà de contes La migdiada del pare fet a partir d'un guió de Victoria bermejo que transforma en conte un recorregut visual pel quadre de Martí Alsina.

"La migdiada del pare"  forma part d'una col·lecció de vint contes basats en obres mestres del MNAC que s'ha editat també en DVD.


Migdiada


ALUMNES DE L'ESCOLA LA ROMÀNICA, DE SABADELL, CREEN UNA SÈRIE DE CONTES IL·LUSTRATS AMB UN SOLDADET COM A PROTAGONISTA


Rom_nica


Alumnes de primer i segon de primària de l'escola La Romànica de Sabadell han participat en el Taller de contes il·lustrats amb la realització d'una sèrie de contes que tenen com a protagonista un soldadet, com és el cas del conegut conte d'Andersen El soldadet de plom, que forma part de la col·lecció d'Una mà de contes.

Volem felicitar a tots els nens i nenes (i mestres) que hagin participat en aquesta iniciativa i desitjar-los que tinguin un merescut bon estiu. Nosaltres el passarem millor sabent que podem llegir els seus contes:

El soldadet d'or, El soldadet de goma, El soldadet màgic, El soldadet amb plomes, El soldadet de plàstic, El soldadet de plom i la princesa, El soldadet de fusta, Les aventures del soldadet de plom.


ALUMNES DE 1r DE PRIMÀRIA DE L'ESCOLA PUIGCERVER DE REUS IL·LUSTREN LA GUERRA DELS PEIXOS


Guerra_peixos


A partir del guió del conte d'Una mà de contes La guerra dels peixos, escrit per J.M: Hernández Ripoll, els alumnes de 1r de primària de l'escola Puigcerver de Reus han creat uns excel·lents contes il·lustrats amb els seus dibuixos, utilitzant el Taller de contes il·lustrats del web.

Us convidem a gaudir de la versió de La guerra dels peixos de la classe 1r B, "Els globus" i de la versió de La guerra dels peixos de la classe 1r. A, "Estels".


UNA MÀ DE CONTES D’AQUÍ I D’ALLÀ

 

El programa Una mà de contes del Canal Super 3 i el Museu d’Història de la immigració de Catalunya, presenten aquest dissabte, 21 de maig, el projecte UNA MÀ DE CONTES D’AQUÍ I D’ALLÀ.

Es tracta d'un taller literari on els més petits intercanviaran amb els més grans –avis, pares, mares, amics i cosins inclosos- les seves històries de viatges: viatges de vacances, viatges de nuvis, d'aventures, de fugida, d'exili, viatges llargs, curts, com, per exemple, canviar-se de barri, de ciutat, anar a escola... I fins i tot aquells viatges que encara que siguin els mes quotidians es poden convertir en una autèntica aventura. Com, per exemple, anar a comprar el pa, travessar el carrer o travessar un passadís de casa a les fosques i en plena nit. I, com que un viatge no és del tot un viatge fins que no s'ha explicat, no hi hauria millor conte que aquell que puguem protagonitzar i compartir amb els altres.

Lloc i data: Museu d’Història de la immigració de Catalunya, dissabte 21 de maig a les 11.

Des del Taller de contes il·lustrats us convidem que participeu escrivint i dibuixant la vostra història. N'hi haurà prou que, a l’enviar la vostra participació, afegiu al vostre nom les inicials en majúscula MHIC.

I perquè us animeu, podeu mirar aquests exemples ja publicats: El viatge de Yaqian-Ye, Nyir, Perpis i Bienvenido, El viatge de Rosario.
 


Viatges


SIGUES UN VIDEOARTISTA AMB UNA MÀ DE CONTES

Una mà de contes, al Loop Festival 2011 de Barcelona

 

El Loop Festival és una mostra internacional dedicada al videoart que se celebra des de fa nou anys a Barcelona. En lloc dels llapis o les pintures, els videoartistes fan servir càmeres de vídeo o de cinema, ordinadors, pantalles, projectors... Aquest any és la primera vegada que el Loop Festival, a través de MINISCREEN (Associació d'amics del Videoart), convida els nens a fer les seves videocreacions i per això organitzarà uns tallers de vídeo i animació i la web d’Una mà de contes per fer petites pel·lícules que després podreu veure a la mateixa web.

 

I com que el festival se celebrarà, entre altres llocs, en un hotel, i viatjar s’assembla molt a imaginar un conte o una història, des d’Una mà de contes et proposem que vinguis a l’hotel Catalonia Ramblas de Barcelona, al carrer Pelai –antic edifici de “La Vanguardia”-, entre els dies 19 i 21 de maig, per explicar-nos l’últim viatge que hagis fet. Vas anar amb avió, amb tren, amb bici, a cavall o amb un camió? A casa de la iaia o a Nova York? Pel camí vas dormir al cotxe, en una cabanya, a dalt d’un arbre o en un hotel misteriós?

 


Loop


EL PATUFET EN ÀRAB

 

Saps que Una mà de contes és el programa més internacional de Televisió de Catalunya? Això significa que nens i nenes de, per exemple, Suècia França, Alemanya, Itàlia, Estònia, Israel, Estats Units, Canadà, Galícia, Euskadi, Tailàndia o dels països àrabs…, i fins arribar a 14 països, també poden veure Una mà de contes a les seves televisions. I una cosa encara més important: en el seu idioma. En anglès han traduït el nom del programa per Draw me a story; en italià, Disegnami una storia; en euskera, Irudi Mirudika, i en gallec, Unha manchea de contos És molt divertit poder sentir La ventafocs o Els tres porquets o La caputxeta o El primer petó en qualsevol d’aquests idiomes… T’ho imagines?


Perquè te’n facis una idea, fa uns quants mesos se'ns va acudir fer un petit experiment: deixar algun dels capítols traduïts a altres llengües a una escola per veure què passava.

 

I la sorpresa va ser que, al cap d'unes quantes setmanes, vam rebre una trucada que ens deia: “Escolteu i pareu atenció un moment!”. I vam escoltar i... Era fantàstic! A l'altra banda del telèfon vam sentir un grup de nens i nenes cantant la cançó del Patufet en àrab! I la cosa no s’acabava aquí, perquè, aprofitant que a l'aula hi havia nens i nenes que parlaven en diferents idiomes, es van animar i, després d'aprendre a cantar-la tots en àrab, van decidir que tothom en traduís la lletra al seu idioma i l’ensenyés a la resta de la classe. La història ens va semblar tan divertida que al cap d'uns dies un equip del Super3 va anar al col·le per fer un video de "El món dels súpers". I aquí ho teniu. Esperem que us agradi i que us ho paseu molt bé.

 

Recordeu també que podeu veure la versió en àrab d'El Patufet d'Una mà de contes a Contes a fons.

 


DRAW ME A STORY