Una mà de contes us desitja BONES FESTES i us convida a crear i enviar felicitacions amb els seus tallers


Bon_nadal


UNA MÀ DE CONTES A LA FESTA DELS SÚPERS

Per què deu ser que als nens els agraden tant els contes? Us ho heu preguntat alguna vegada?Potser la Pilar, la Teresa, l’Oblid, l’Helena, la Sonia, el Ricardo o l’Eduard, que van ser els amics que ens van deixar els contes per a l'estand i que es passen tot el dia envoltats de contes ho saben. O l’Anton, que no para d'inventar-se històries amb fórmules i números; o l’Imma, que té un tren màgic on la gent puja per explicar-li els seus viatges, o la Lluïsa, la Meritxell, la Montse, la Daina o la Georgina, que treballen jugant amb els nens...
No deu pas ser perquè en els contes tot és possible? Per exemple, fer un salt de la Terra al cel i del cel als estels simplement pintant puntets amb la punta del dit o del nas o bufant una bombolla.


DE LA TERRA AL CEL I DEL CEL ALS ESTELS


Mapa_copiar

Un dels mapes que vau pintar entre tots senyala el lloc on viviu i el lloc on teniu algun amic o familiar, o el lloc del món on us agradaria anar.


Puntos

Mireu què passa si en traiem el mapa i hi deixem només els puntets: sembla un quadre abstracte, però en realitat és un mapa d'amics.


Mapaamigos

Ara ho desenfoquem i hi tornem a posar el mapa: podem veure on tenim més amics component un altre quadre abstracte.


Problema

I ara una pregunta/problema per pensar una estona:

Si van fer servir 920 metres de cinta per fer les polseres que mesuraven la distància entre casa nostra i el lloc del món on teníem a un amic o familiar, o a on ens agradaria anar i la Terra té un diàmetre de 12.756 km i el nostre mapa mesurava 3 metres, quants quilòmetres recorreríem si fóssim a veure a tots els nostres amics al món?


Medidas

I aquí teniu un dels mapes que vau fer pintant amb la punteta del nas. Si hi posem senyals d'altura, podem veure que la majoria de nens i nenes que vau venir fèieu una alçada entre 85 i 120 centímetres.


Nube

Amb una mica d'imaginació ens podem imaginar que és un núvol. Per cert, a quina altura viatgen els núvols? Ho sabeu? Segur que a més de 120 centímetres de terra.


Jirafa

Una pista, ara passa una girafa.


Original

Ja som a l'espai i cadascuna de les constel·lacions que veieu en forma de figures geomètriques són grups de persones: papes, mames, cosins, amics, oncles... que van venir junts a la festa.


Estrellas

Com estels en el firmament, i cada puntet és una persona, algú que estimem molt.


Paisaje

Com estels en el firmament, i cada puntet és una persona, algú que estimem molt.


BOMBOLLES MÀGIQUES

I aquí teniu el mestre Anton Aubanell bufant bombolles rodones, quadrades, en forma d'estel..., gràcies a la seva fórmula secreta.

Bombolles màgiques del doctor Aubanell

50 per cent d'aigua
10 per cent de glicerina líquida
40 per cent de sabó líquid: el de rentar els plats, però que no sigui perfumat
GRÀCIES PER HAVER PARTICIPAT

Gràcies per haver-hi participat. Sou realment extraordinaris: de la terra al cel i del cel als estels.

Ah! I molts records i petons de part de la Lluïsa, la Meritxell, la Montse, la Daina i la Georgina.
 


Monitores


Tdibuixos


Centenars de nens, nenes i adults acompanyants van visitar l’estand d’Una mà de contes i van poder gaudir de l’espai i de les activitats que s’hi duien a terme. Van poder llegir i contemplar els llibres Il·lustrats que havien portat les llibreries col·laboradores especialitzades en literatura infantil, van poder fer els tallers que s’oferien a partir de tres murals (mapamundi d’amor, núvol estadístic de nassos, constel·lacions de famílies i amics) i van poder admirar les sessions de bombolles del matemàtic Anton Aubanell.


A més a més, van poder veure i escoltar el Patufet en àrab (tota una descoberta sentir la cançó d’en patufet en aquest idioma) i van poder enviar desenes i desenes de dibuixos fets amb el taller del web, que ja s’han publicat a El lloc dels usuaris>Veure participacions>Taller de dibuix dels dies 23 i 24 d’octubre
 P1000532


UNA MÀ DE CONTES A LA FESTA DELS SÚPERS


Com cada any, arriba la Festa del Super3, el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Esteu convidats a l’espai d’Una mà de contes per fer un salt de la Terra al cel i del cel als estels. Podreu pintar un mapamundi d’amor. Tocar el cel amb el nas. Imaginar que sou un estel al firmament. O un planeta que ha bufat un mag. Podreu descobrir tresors en llibres fantàstics i misteriosos que mai no heu vist.
I, si us ve de gust, també podreu navegar per Una mà de contes, inventant i descobrint nous països i aventures... o tornar a veure capítols del programa en altres idiomes: aranès, italià, anglès, àrab, estonià...
 

Logosupers


ACTIVITATS D'UNA MÀ DE CONTES EN LA FESTA DELS SÚPERS

TALLERS DE DIBUIX


TALLER DE DIBUIX MAPAMUNDI
Pinta un punt al lloc del món on vius i un altre punt on tinguis un amic, familiar, conegut o on hagis viatjat tu o algun conegut. Mesura les distàncies amb un fil. Entre tots farem un mapa a partir de les persones que volem i estimem. (Veure participació)

TALLER DE DIBUIX CEL BLAU
Pinta un punt amb el nas en la cartolina blava. Entre tots farem un núvol que representarà l’alçària de les persones que han visitat l'estand d'Una mà de contes. (Veure participació)


TallTALLER DE DIBUIX CEL NEGRE

Pinta un punt amb el nas en la cartolina negra i uneix-lo amb una ratlla molt suau a un altre punt que hagi pintat el teu acompanyant: mama, papa, amics... Entre tots farem un cel amb les constel·lacions que seran les diferents famílies i amics que han visitat l'estand d'Una de contes.

 


Veure participació

PATUFET EN ÀRAB

Una llengua és com un tresor. En les paraules s'amaguen secrets meravellosos i cada idioma té els seus. Pot ser divertit compartir-los. Una mà de contes s'ha emès ja en més de catorze països de tot el món. No et perdis la cançó del Patufet en àrab!
 


CONTES I MATEMÀTIQUES


Aubanell?1310723719


Anton Aubanell, el millor bufador de contes del planeta ens presenta:
Bombolles i matemàtiques, una història d'amor
Dissabte a la tarda: 16 h. 17 h. 18 h.
Diumenge al matí: 11 h. 13 h.
Diumenge a la tarda: 16 h. 17:30 h.


Imagina que les matemàtiques i les ciències són contes fantàstics que ens expliquen com és... o com podria ser el món!

Fes volar la imaginació i envia'ns un dibuix de la teva professora o professor de matemàtiques. Pot ser divertit veure'ls tots junts a la web del programa.
 


INVITACIÓ A LLIBRERIES DE LITERATURA INFANTIL

Sabies que en tot Catalunya no hi ha més de deu llibreries especialitzades en literatura infantil? I sabies que les persones que t'atenen en aquestes llibreries són màgiques? Només de veure't la cara poden saber el llibre que t'agrada. Per això hem convidat les que hi ha més a prop de Barcelona i, a canvi, ens portaran, només per als visitants d'Una mà de Contes, alguns dels seus llibres més fantàstics i meravellosos.


Llib


Col