El sastre valent

Aquest curs he estat treballant al Colegio Maria Auxiliadora, una escola a Malabo, Guinea Equatorial.

   He estat fent classes de música amb tots els cursos. Amb els nens i nenes de 5 anys hi havia una proposta per treballar els sons amb el conte del sastre valent per àudio. El que vam fer és que escoltessin el conte, interpretessin els sons, fer una petita classificació per intensitat,... molt bàsic. I després, de les coses que tenien soroll (mosques, gent parlant, pedres, gegants,...) en feien un dibuix.

   La primera activitat va anar tant bé que vaig començar a buscar material per seguir treballant amb aquest conte, encara que fos fora de l’àrea de música. Va ser llavors quan vaig pensar en Una mà de contes, ja que havia participat en el projecte dels contes del MNAC.

   El Manuel Barrios em va passar el text del conte i jo el vaig traduir al castellà. Vaig trobar una gravació del conte per internet. En una altra sessió vam tornar a explicar el conte. Després vam veure el programa, mentre anavem explicant el conte en castellà. Els va encantar veure com dibuixaven.

   Després d’això van tornar a fer un altre dibuix de la part del conte que preferissin.

   D’aquestes il·lustracions, n'hem fet una sel·lecció i adjuntem en aquesta participació  muntatge alguns dels dibuixos dels nens.


Maria Jorquera


1_mitja


2_mitja


312_mitja


412_mitja


D2_mitja


D1_mitja


D3_mitja