El camí de Nasreddín

Nasreddín a Casablanca

L'Instituto Español Juan Ramón Jiménez de Casablanca, a través de Xavier Civit Noguero, el seu director, i Gloria Álvarez de Prada, responsable d'Activitats extraescolars van convidar Manuel Barrios, director i realitzador del programa, a donar una conferència i conduir un taller sobre Una mà de contes.

Com a conseqüència de l'interès que va despertar el taller de subtitulat d'Una mà de contes, amb col·laboració amb alguns professors que havien treballat a Catalunya i tenien un bon coneixement del català, es van traduir i al castellano dos contes del programa vinculats a la tradició islàmica: El barret mágic i El camí de Nasreddin.

El taller va consistir en llegir la versió en castellà d'El camí de Nasreddín i deixar que cada nen dibuixés el que li vingués al cap mentre escoltava la història. El resultat van ser centenars de dibuixos amb versions de Nasreddín i les seves històries. Nasreddin és un personatge molt popular en els països àrabs i conegut per la majoria dels assistents al taller.


Casablanca_mitja