Contes entrellaçats

El Conte del Montfollet. Biblioteca del CEIP Montfalgars de Girona

 

El Conte del Montfollet és el resultat d'un dels treballs realitzats dins el projecte transversal programat el curs 2007-2008 des de la Biblioteca escolar Montfollet del CEIP MONTFALGARS de Girona. Es tractava d'escriure un conte que tingués com a protagonista la mascota de la biblioteca: un follet vingut de la muntanya en busca de noves aventures i nous coneixements. La mascota ens serveix de guia pels diferents espais i serveis de la biblioteca i el conte es converteix en una guia d'usuari.

Aquest conte el vam editar en paper imprès el curs passat per Sant Jordi, i enguany, a través d'un taller que varem fer una veintena de mestres al CRP del Gironès, l'hem volgut editar en format digital a la vostra web.

El procés va ser el següent:
- La responsable de la biblioteca va escriure els textos del conte.
- Varem fraccionar el conte en parts
- Diferents alumnes de 5è feien les il·lustracions i s'escollien les que eren més representatives del que s'estava explicant al text.
. Escanejàvem els dibuixos i els anomenàvem i arxivàvem
. A l'hora d'informàtica, que els alumnes tenen setmanalment, cada alumne es cuidava de realitzar una plana, escriure i il·lustrar, en el mateix ordinador. Quan un acabava, la mestra feia les correccions oportunes, es guardava la plana i continuava un altre alumne/a. Així fins acabar el conte del Montfollet.

Mercè Vila i Gelis
Responsable de la Biblioteca Montfollet
CEIP Montfalgars


EL CONTE DEL MONTFOLLET

Montfolletllegir_preview
Veure conte il·lustrat
tornar a l'índex de Contes entrellaçats